streda 25. júna 2014

Čo sa nám moce po dvore




Chov hydiny bola prvá voľba. A húsky môj detský sen. Takže na začiatok máme tri. Zatiaľ to vyzerá na gunára a dve slečny, ale zatiaľ iba hádame :) Húsky sú nesmierne inteligentné zvieratá. Tie naše tvoria kŕdeľ aj z pižmovkami a starostlivo si ich aj napriek útlemu veku chránia. Ako náhle vyčvachtajú vodu a nie je sa kde kúpať husy sú pred dverami a sťažujú sa. Ono sa človeku na prvý pohľad zdá, že taká slepica až tak zaujímavé zviera nebude, ale divili by ste sa. Každá z nich má špecifickú osobnosť. Niektoré sú kamošky, iné sa absolútne neznášajú a robia si zle. Každej chutí niečo iné. Niektoré sú jemné a mierne, iné zas vedia byť poriadne potvory. Keď má človek trošku čas a može si v kľude sadnúť a sledovať dynamiku vzťahov medzi nimi garantujem Vám, že ani najlepší psychologický thriler sa nechytá :)


Trochu exotiky - ruské sliepočky orlovky pestré


Naše prvé kuriatka. Kríženci rôznych plemien. Tri týždne som strávila v napätí prešľapujúc pred liahňou ako otecko pred pôrodnicou. Nevedeli sme ako na to. Liaheň sme nikdy nepoužívali bojovali s presvecovaním aj s liahnutím (konkrétne s nutkaním pomôcť nebožiatkam von z vajíčka :), ale odolali sme a všetko krásne dopadlo.

Erik a Conchita - hodvábničky. V liahni máme od nich vajíčka, takže čo nevidieť budú kuriatka :)

Landenské húsatko 


A Tulíček - najdrzejšie stvorenie čo máme. Bez hanby vám ukradne večeru s taniera. Rád sa vozí v kočíku pre bábiky a keby sme nedali pozor zožral by aj nás :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára